Deadlifts, a must in je trainingsschema?

22-01-2024 | Fitness

In de gymgangen hoor je de term deadlifts vallen. Je bent benieuwd en je zoekt op internet wat het is. Je komt zoveel informatie tegen dat je niet meer weet of je het nou wel of niet moet doen. Ik ga je verlossen uit je lijden. In deze blog lees je alles wat je moet weten over deadlifts!

Wat zijn deadlifts?

Deadlifts zijn een van de meest efficiënte oefeningen die er bestaan voor het versterken van de rug, benen en core. Bij Masih Personal Training Roosendaal zijn we grote fans van deze oefening omdat het een compound oefening is en zorgt voor een full-body work out. Deadlifts zijn een van de meest effectieve oefeningen voor het versterken van de rugspieren, hamstrings, quadriceps, gluten en core.

Moet ik deadliften?

Bij Masih Personal Training Roosendaal raden we aan om te beginnen met een lichte gewicht en de techniek van de oefening te perfectioneren voordat je het gewicht verhoogt. Deadlifts raden we dus ook aan om in mee te nemen in je trainingsschema. Pak het niet te zwaar, want deadlifts kunnen een grote belasting zijn voor de rug. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken om blessures te voorkomen. Hoe voer je de deadlifts dan uit? Lees snel verder!

Hoe voer je deadlifts uit?

Er zijn verschillende manieren om een deadlift uit te voeren, maar hier is een algemene beschrijving van de conventionele manier om een deadlift uit te voeren:

  1. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je knieën licht gebogen.
  2. Buig je knieën en buig voorover om je handen te plaatsen op de barbell, met je handpalmen naar boven gericht en je handen op ongeveer schouderbreedte uit elkaar.
  3. Houd je rug recht en trek je schouders naar achteren, terwijl je de barbell van de grond optilt. Houd je armen recht terwijl je de barbell optilt.
  4. Trek de barbell naar boven totdat je in een staande positie bent met je armen recht en je borst vooruit.
  5. Laat de barbell weer zakken naar de grond, buig je knieën en buig voorover terwijl je de barbell weer neerlegt.
  6. Herhaal de oefening voor de aangegeven reps en sets.

Ons advies

Nogmaals, houd er rekening mee dat de techniek van de deadlift belangrijk is om blessures te voorkomen. Bij Masih Personal Training in Roosendaal raden we aan om met een lichte gewicht te beginnen en de techniek te perfectioneren voordat je het gewicht verhoogt. 

Vind je het toch spannend om eraan te beginnen? Begrijpelijk! Wij helpen je graag, vul onze aanvraagformulier in en vraag een vrijblijvende whatsapp gesprek aan!

Hulp nodig?

Wil je meer informatie of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met mij op.

Masih Sadeghi

Masih Sadeghi

Trainer en auteur